Cyberbully

 
17-åriga Taylor får en dator på sin födelsedag av sin mamma. På en gång går hon och skaffar ett konto på en sida där man kan chatta med kompisar och skapa en egen profil. En söt kille som tyckte att hon verkade cool addade henne på sidan och hon blev överlycklig. Men när hon kommer hem en dag för att kolla sin profil ser hon att någon hackat hennes konto och skrivit något elakt. Hela skolan får syn på meddelandet och mobbningen börjar genast. Meddelandena kommer en efter en med elaka kommentarer, och rykterna börjar spridas. Efter ett tag kan hon inte ens gå till skolan utan att få fula blickar och kommentarer, och allt blir för jobbigt för henne. Hon får också reda på att killen hon pratade med inte ens existerar, och vem som hackade hennes profil från början.
 
Vilken hemsk film alltså. Mina tårar slutade inte rinna. Folk kan vara så otroligt elaka och det gör mig förbannad. Sen tänker man också "om hon hade gjort det eller sagt det eller gjort det där tidigare" men när man är i den situationen kan man inte tänka klart heller. Själv hade jag raderat mitt konto på en gång, men man kanske tänker "det slutar snart, dom tröttnar snart". Sen blir det egentligen bara värre och värre. Hemskt.
Emily Osment var skitbra i den här rollen, hon som spelar hennes mamma var också duktig (hon är med i OC).
Jag tycker att filmen kom med ett bra meddelande också: att ord kan såra, även på internet och man vet aldrig hur den andra kommer att reagera, de kan ta det mycket hårdare än vad du tänkt dig.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0