Intressant fakta: Maurice Tillet


I Ryssland år 1903 föddes en pojke av ett par franska föräldrar som senare fick heta Maurice Tillet. När han växte upp visade han sig vara en väldigt intelligent människa: en poet och författare som kunde tala 14 språk. Förutom det att han var annorlunda med sin intelligens, var han annorlunda med utséendet också. När han var tonåring fick han en sällsynt sjukdom som heter akromegali. Den gör att benen börjar växa ur kontroll, och som resultat blev hans kropp missbildad. Folk började kalla honom för "freak show" men det gjorde inte honom något. Han åkte till Amerika för att använda det till sin fördel, genom att bli en professionell brottare med smeknamnet "freak ogre of the ring".
Maurice blev världsmästare i brottning i Augusti år 1944 efter att ha besegrat Steve "crusher" Casey. Maurice använde några av sina egna trick i ringen, som t.ex. "the palm strike" och "the bearhug". Även om han fick sitt första smeknamn av några ytliga idioter, blev han senare känd som "den franska ängeln".
 
Vissa säger att han var inspirationen till Shrek, men filmen var baserad på en bok från 1990, och även om själva utseéndet har sina likheter, så är den animerade Shrek i filmen rätt så lik bilden på boken.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0