Intressant fakta: Suicide forest

 

Aokigahara, också känt som Sea of Trees, är en 35 km2 skog som ligger nedanför Mount Fuji i Japan. Skogen har en massa steniga och isiga grottor, och genom åren har Aokigahara blivit en populär plats för turism och självmord. Skogen är faktiskt världens näst mest populära självmordsplats efter San Fransisco's Golden Gate Bridge. Det finns en massa skyltar i skogen där det står att folk borde tänka om, och skaffa hjälp istället för att ta sitt liv.

År 2002 hittades 78 döda kroppar i skogen, där majoriteten av de människorna hade hängt sig, och år 2003 låg antalet på över 100 människor. Sedan 50-talet har över 500 människor tagit självmord i skogen. Under de senare åren har man slutat publicera antalet kroppar för att minska ryktet skogen har. De vill inte ses som en självmordsskog.

Förutom de som kommer till skogen för att ta sina liv, finns det många som kommer tid i förhoppning om att se ett lik, och många brottslingar kommer dit för att stjäla från de döda. Skogen har också ett historiskt samband med demoner i japansk mytologi, och sägs vara hemsökt.
Aokigahara skogen är också känd för att vara väldigt tyst. De täta träden och avsaknaden av djur skapar en läskig tystnad i den mörka skogen. Numret av självmord i skogen har ofta sagts ha kommit från en novell där två älskare begår självmord tillsammans i skogen, men självmorden har daterats från innan novellen publicerats, och skogen har alltid förknippats med döden.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0