Intressant fakta: Marie FikáčkováMarie Fikáčková erkände till att ha dödat cirka 10 spädbarn på tre år, men man kunde bara bevisa mordet på två stycken.
Hon föddes den 9 september år 1936 i Tjeckien, och var uppväxt i en väldigt dysfunktionell familj. När hon blivit lite äldre skaffade hon ett jobb på sjukhuset i hemstaden på förlossningsavdelningen. År 1960 när hon bara var 24 år gammal blev hon dömd för morden av två spädbarn, men erkände till att ha mördat 10 fler sedan år 1957. Hennes metod var att slå dem runt på huvudet vilket resulterade till att de dog inom timmar eller dagar. När man upptäckte de två små flickorna som dött och undersökte dödsfallen upptäckte man allvarliga hjärnskador, och att en av dem till och med hade brutna armar. En av barnen var bara 20 timmar gammal, den andra var fem veckor gammal. Hennes motiv var aldrig riktigt förklarat, utan hon sa bara att hon inte tålde barn och att deras skrik och gråtande var irriterande.
Ett citat hon sa om ett av morden: "When I was pressing little Prosserová's head, I could feel my fingers sinking into it. I did not feel any skull cracking at that time. I was just pressing the little head and my fingers got deeper and deeper. My anger faded away after a while and I could continue working."
Marie dömdes till döden genom hängning ungefär ett år senare.

Bilderna är av henne där hon demonstrerar hennes metoder till morden.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0