Intressant fakta: Byberry Mental Hospital


 
Byberry Mental Hospital var ett mentalsjukhus som öppnades år 1907 och stängdes år 1990 i Pennsylvania. I sjukhuset hölls människor som var allt från mentalt ostabila och funktionshindrade, till kriminella av alla sorter. Patientgränsen överträffades snabbt och sjukhuset hade över 7000 patienter år 1960. På grund av de hemska förhållandena var de tvungna att stänga. Det har varit övergivet sedan det stängdes.
Att ett sjukhus måste stängas på grund av hemska förhållanden låter tillräckligt, men när man får höra några exempel på vad som hände innan det stängdes så undrar man hur de lyckades hålla igång så länge.
Mänsklig avföring låg längs hallarna där många patienter också sov, och personalen var våldsam och trakasserade och misshandlade sina patienter. En patient fick en tand utdragen utan bedövning, medan en annan dödade och styckade en kvinnlig patient. Mördaren hittades aldrig men offrets kroppsdelar hittades utspridda runt byggnaden. Man hittade en patient som lekte med hennes tänder också. När sjukhuset var på väg att stängas så hittades två nyligen släppta patienter döda i Delaware floden två dagar efter att de släppts.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0