Intressant fakta: Det mest kända huset i London.

 

År 1810 slog Theodore Hook och hans vän Samuel Beazley vad om att Theodore kunde få vilket hus som helst att bli det mest kända huset i hela London på en vecka.
Hur han gjorde detta, är något som man fortfarande pratar om. Det började med att tidigt på morgonen den 27 November så kom en sotare och ringde på Mrs. Tottenhams dörrklocka. Tjänsteflickan som öppnade sa att de inte bett om en sotare. Sedan kom det ännu en sotare, och ännu en. Till slut hade det kommit totalt 12 sotare som blivit tillkallade till Mrs. Tottenhams hus. Och efter det kom det män med skottkärror fulla med kol, och män med stora bröllopstårtor, flera olika pianon hade blivit beställda samt läkare, advokater, präster och alla möjliga olika människor med olika yrken och leveranser kom dit. Theodore hade skickat iväg tusentals brev i Mrs. Tottenhams namn - en kvinna han slumpmässigt valt ut. Allt detta gjorde att Londons täta gator blev överfulla av människor som skulle till Mrs. Tottenhams hus, och gjorde att nästan hela London stod stilla. Detta fick Londons borgmästare att komma till huset samt hertigen av York och Albany, och chefen för Bank of England och ärkebiskopen av Canterbury.
Medan allt detta pågick så satt Theodore och Samuel tvärs över gatan för att titta på.

Detta är numera känt som The Berners Street Hoax.

 

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har följt dug väldigt länge nu och jag vill bara säga att jag tycker intressant fakta kategorin är så bra! Önskar ibland att du uppdatera den mer men jag förstår att det är svårt att hitta intressanta/spännande saker att skriva om. Ha en bra dag!

2015-05-30 @ 14:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0