Intressant fakta: VakaNär narkotika först blev uppfunnet och började användas så blev folk rädda och paranoida över att bli begravda levande. Detta fick folk att stå och vaka över den döda i flera dagar fram tills begravningen, vilket sedan blev kallat för en "vaka". Man tände ljus och lade blommor runt den döda för att dölja doften av den ruttnande kroppen.
Till vissa gravar såg man till att fixa en liten klocka som ledde ner till kistan, ifall att den döda inte alls var död så han/hon kunde ringa i klockan. Detta startade uttrycket "saved by the bell".


 

Mitt halloween-mys
Igår skar jag min första egna pumpa! Jag hade inte planerat den alls, jag fick improvisera lite typ... Jag ville ha en klassisk, men ville ändå att den skulle se lite ond ut typ... Bättre bild kommer sen!
 
(Falcor i bakgrunden <3)
 
 

 

Filmer att glo på under HALLOWEEEEEN

Nu har jag inte gjort nån Top 10 eller 20 eller nån TOP alls, utan bara drog ut random filmer jag äger som jag tänkte "den här kan man glo på", så här är dom:


Ej läskiga:

Big Daddy
Dracula, Dead And Loving It (Det våras För Dracula)
Goonies
Mean Girls
Little Nicky
Zombieland
Den Oändliga Historien
Shaun Of The Dead
The Craft
Sleepy Hollow
Bröderna Grimm
E.T.
Twilight
Return To Oz
Practical Magic
Karate Kid
 


Lite läskigare:

Carrie (vilken som helst)
Dawn Of The Dead
Jeepers Creepers
House Of Wax
The Haunting In Connecticut
The Haunting
Det (It)
Blair Witch Project
The Conjuring
Stay Alive
Signs
Scream
Psycho
Pet Sematary
The Others
Urban Legends (Mördande Legender)
Mama


Jag skulle kunnat lägga upp hur många skräckisar som helst, men tänkte att de här passade bäst...
 
Om det är nån du tycker saknas, skriv en kommentar så lägger jag upp i ett nytt inlägg!
 

 

Intressant fakta: Hinterkaifeck

En familj på fem bodde på sin gård Hinterkaifeck, en liten gård mellan de bayerska städerna Ingolstadt och Schrobenhausen (ca 70 km norr om München)med ett mysigt hus och en lada med djur, och hade sig ett ytterst trevligt familjeliv. Men allt det tog sitt slut på natten den 31 mars år 1922.
Familjens städerska bestämde sig en dag för att sluta jobba för familjen då hon trodde att det spökade i huset och att hon kände sig obekväm med att jobba och vara där.
Under en vinter så såg de fotspår som ledde från den mörka skogen till deras lada, men inga som ledde förbi eller från ladan. Men de tänkte inte mycket mer på det vilket skulle visa sig vara ett riktigt dåligt beslut. De började höra konstiga ljud uppe från vinden som lät som fotsteg, och de hittade en konstig tidning som ingen i familjen köpt eller sett förut. Deras nycklar försvann också, men inget av detta rapporterades till polisen.
Familjen anställde en ny städerska, men hennes timing kunde inte varit värre. Hon anlände en kväll, och under den natten så slaktades hon och hela familjen av en man med en yxa, den man som kom från skogen och levde uppe på deras vind.
En och en togs pappan, mamman, deras dotter och hennes 7 åriga dotter till ladan där de blev hackade till döds. Dotterns två åriga son mördades i hans spjälsäng, och efter det gick mördaren till städerskans rum för att döda henne.

 


Ingenting hade rapporterats till polisen då grannar fortfarande såg rök komma från skorstenen, men när man inte sett familjen på flera dagar så sa de till polisen som då åkte till huset och hittade den döda familjen. Den som dödat familjen levde i bostaden i flera dagar efter att han dödat familjen och matade till och med djuren. Den 7-åriga dottern kom man fram till hade levt i flera timmar efter att medlemmarna i familjen hackats ihjäl, och av någon anledning hade hon fått se på. Hon hade också slitit loss en massa av sitt egna hår innan hon dött.
Man har aldrig hittat mannen som gjorde detta.
 


DET ÄR HALLOWEEN

 
 


 

En jävligt bra anledning till att kolla på Supernatural

 

 

Svar

 
Det som nästan var lite kul var att hon sa nåt i stil med "nu har jag fått ut det iallafall, nu har jag sagt det"
 
 


Oscar Isaac.

 
 
Oscar Isaac.
 


Hur lyckas jag hamna mitt i drama?

Idag på jobbet så kommer helt plötsligt en kvinna som jobbar på stationen brevid mig och min grupp och sa "hej Elin, jag vill prata med dig". Okej? Hon är ganska tajt med min kollega som jag jobbar med och käkar lunch med och så, men hon har aldrig sagt ett ord till mig och verkar aldrig vilja prata med mig. Och det här var i omklädningsrummet, hon kom precis ut ur toaletten när jag tvättade händerna.
Så hon vill prata med mig. Skumt, men jag tänkte mer "vad trevligt att hon vill prata med mig helt plötsligt" men såklart var det om något speciellt. Så säger hon nåt liknande med "hörde du om det i fredags?" och jag sa neeej.... Vad hände i fredags? Så kommer min kollega in i omklädningsrummet, och kvinnan säger "har du sagt till henne? Kom jag vill prata med dig också". Dom båda bara höll på "har du sagt? nej jag har inte sagt, Elin har jag sagt nåt?" och jag bara stog där som ett frågetecken för dom sa aldrig vad det gällde. Jag uppfattade att hon kvinnan hade skämtat om mig iallafall och hon mådde fett dåligt och ville be om ursäkt för hon trodde jag hade blivit upprörd och nån snubbe var arg på henne. Men dom sa aldrig vad som sagts om mig. Så sen frågade jag min kollega VAD SOM HADE SAGTS FÖR JAG FATTADE NOLL så sa hon att kvinnan hade gått fram till min kollega som börjat för ett par veckor sedan, och som jag jobbat med tidigare på mitt förra jobb. Han och jag klickade bra på mitt förra jobb och jag kallar honom brorsan och han kallar mig syrran och vi kramas och så där. Vi är någorlunda tajta liksom, men hon hade gått fram till honom och sagt "nu ska jag röra om i grytan och göra Elin avis" (eller svartsjuk eller whatever).

Liksom jag gillar inte när folk snackar om mig. Jag vill alltid veta om någon snackar om mig, vare sig det är positivt, negativt eller på skoj. Så även om kvinnan sa att det hände i fredags, så hände det faktiskt för ett par veckor sedan. Och det som gjorde mig lite lack var att det var så längesedan. Varför sa ingen något? Jag hade velat försvara mig på något sätt, eller fått reagera när det var nytt. Min kollega sa aldrig nåt till mig för hon tyckte inte det var nåt big deal, för egentligen var det ju inte det. Men om någon skämtar om mig, speciellt bakom min rygg, då vill jag fan veta det.
 
For fucks sake.
 
 


Intressant fakta: Judas vagga


Judas vagga (Judas cradle) var en väldigt grym tortyrmetod som är ganska lik spetsning. Offret tvingades sitta på en pyramidformad ställning och blev sakta sänkt ned på den med rep. Detta skulle sakta töja offrets "öppning" under en längre period och han skulle tillslut dö på grund av att muskelvävnaden slets sönder och sedan blev infekterad, eller av självaste spetsningen.

 


Fatta att jag har träffat den här människan

 
 
Liksom det är så jävla sjukt!
 
Helt jävla crzy!
 

 

Finaste bebisarna

 

 

Jag har blivit kär i den här videon

 
 


Födelsedagsfirande hos kusin

Igår hade min kära kusin sitt födelsedagsfirande, och jag skulle egentligen inte gått för jag har blivit sjuk och satt och hostade upp lungorna igår, men tänkte att jag halsar i mig hostmedicin så får jag dra dit iallafall. Och det skulle vara utgång efteråt men jag sa att "nej jag kan inte hänga med, jag är så trött och sjuk liksom" men vad fan händer då? Jo, jag hänger med ut.

Så vi drog till O'Learys och hade lite kul, jag drack tillräckligt för att det ska hända nåt, men det var så jävla dött där. Vi spelade lite spel sen skulle vi dra vidare men det var sån kö och dom skulle snart stänga så vi drog hem till mig. Ingen bra idé. Vi satt och snackade till efter 4 på morgonen. Och min röst var helt borta. Så idag är jag död. Jag vaknade typ nyss. Och jag ska jobba imorrn.
 


Varför håller jag på...

Jag beställde Singing In The Rain för ett par dagar sedan, för såna där dagar då man kanske är hemma sjuk eller om man har en hel lördag/ söndag utan planer

Och A Streetcar Named Desire på blu-ray (dvd fanns inte) endast för att Marlon Brando är så jävla snygg i den


 
 
Så är det.
 


Back To The FUTURE!

Jag har fan inte hunnit kolla på Tillbaka Till Framtiden 2 den här veckan... Fyfan vad sämst... Liksom jag har väntat typ hela mitt liv på den där dagen... Varför var det på en onsdag för???

 
 
 
Men det har varit najs att se en hel jävla explosion på facebook. Jag önskar bara att jag hade kunnat se den på bio. Eller kunnat fira på nåt sätt. Men jag gjorde inte ett skit.
Och nu är det försent. Forever.
 
 


BOOM

Ny låt med Simple Plan!
 
 
 De har släppt en till, med video, men det är ingen idé att kolla in den... För den sög balle...
 


Idag hände det något fantastiskt på jobbet

Nu när jag jobbar på ett lager som har grejer som ska till taxfree så finns det en massa jävla godis. Så idag när jag stog och jobbade så kom en kille som heter Simon (säg det med en brittisk dialekt, för han är britt) med ett kuvert och sa att det skulle slängas av någon anledning (jag försvann lite då jag såg vad som låg i) och det var baaaara choklad där! Lite geisha, lite lindt och grejer! Så jag gick runt som jultomten och delade ut till alla haha... Fyfan vilket bra humör alla fick då.
 
 


Någon som känner igen sig?

You know när någon förklarar för DIG hur DU fungerar?
Du förklarar något, och dom försöker bortförklara det som om du har fel om dig själv?
 
Liksom shut the fuck up.
 
I know what I'm about.
 


The Intern

 

Ben är en 70-årig änkling som försöker gå ut och göra saker för att inte tänka på hur ensam han är och hur mycket han saknar sin fru. Han ser att en praktikplats speciellt för seniorer finns att söka till på en online mode sida som tar emot ordrar och skickar kläder, vilket inte riktigt är något för honom men han tar chansen iallafall. När han blir anställd så visar han sig bli en väldigt gillad praktikant, och hjälper sin chef med sig själv och arbetsplatsen.
 
Den här filmen var så otroligt söt och jag bara föll för Robert De Niros karaktär på en gång. En riktig feelgood-film. Inte en komedi som man sitter och skrattar åt, men som underhåller. Den var kanske liiiite för lång då den var väldigt chill och inte så mycket stora grejer hände, men den var så jäkla söt.... Relationen mellan Ben och Jules, när de väl blir kompisar... Jag älskar såna filmer.
 


Mad Max: Fury Road

 
 
En tid in i framtiden, i en värld av öken så lever människor i krig med varandra och ett samhälle finns knappt. Men två rebeller som vid första interaktion ville döda varandra samarbetar nu för att få ordning i den lilla värld som finns kvar.


Jag har alltid haft svårt för framtidsfilmer (förutom Tillbaka Till Framtiden då heheee), men liksom hela miljön och hur allt är kaos och nästan lite orealistiskt, fan vet jag. Jag brukar inte gilla dom så mycket. Den här filmen fokuserade inte på så mycket förutom att dom körde runt i öknen och blev jagade och attackerade hela tiden. Vilket i stort sett var hela filmen. Egentligen. Nu när jag tänker efter. Med lite små grejer som hände vid sidan om. Men den gick att kolla på, jävligt mycket action. Bra skådespelare också. Men kanske lite överdriven. Hollywood med andra ord.
 

 

Svar

 
Nää den har inte fått särskilt bra betyg så vi får se om jag kollar in den... The Green Inferno har inte fått jättebra heller mennnnn... Förr eller senare så ser jag den väl förmodligen!
 


The Green Inferno

 
En liten grupp aktivister tar sig till regnskogen för att protestera och få medias uppmärksamhet för att stoppa skövling av regnskog, men det tar en mörk vändning när deras lilla jet krashar och de blir tagna av skogens isolerade stam som råkar vara kannibaler.


 
Grattis till Eli Roth som lyckades med en bra skräckis! Jag brukar känna mig lite petig med hans grejer ibland, för han har en annorlunda stil. Han gillar råa grejer, och lite skumma grejer. Vilket inte brukar funka för mig, men den här filmen var spännande och jag ville se vad som händer sen och om dom överlever osv. Och den var så otroligt obehaglig och äcklig så jag satt och spännde mig och blundade med ena ögat och kollade bort. Jag såg nog ut som ett retard men det är inte ofta jag kollar på så äckliga filmer. Tänk dig Saw fast med kannibaler i djungeln. Nasty. Det enda jag inte riktigt gillade var skådespelarna. Den enda som var acceptabel var hon som spelade huvudrollen. Alla andra var typ B-skådisar.
 


Vackra människa

 

 

Pixels


Jorden får en utomjordisk attack i form av arkadspel från 80-talet då vi under 80-talet skickat upp videos på spel som Pac-Man, Galactica och Donkey Kong. De tog det som en form av krigsutmaning och svarar då på samma sätt. Nu måste nördarna rädda världen.En ganska typisk Adam Sandler film, men utan den överdrivna komedin och med lite mer action! Jag skrattade högt några gånger, för den var rolig, men var mer underhållande egentligen. Den hade samma känsla som de flesta av hans filmer, men saken med hans filmer är att ibland funkar dem och ibland inte. Han har många bra filmer och många som inte är lika bra. Den här var en av dem som funkade. Kanske lite skum handling att saker blir pixellerade av aliens som kommer i form av Pac-Man.... Men när man väl ser filmen så funkade det. Lite halvt dum humor men man behöver sånt ibland.Random hotness

 
Chris Evans
 

 

Ted & Emmett forever

 
Jag älskade dom som bästa kompisar men ännu mer som pojkvänner alltså....
 

 

Behind The Devil's Back

 
Bara för att jag skrev det där om Fightstar så bestämde de sig för att släppa albumet precis efter. Så nu lyssnade jag hela morgonen och hela eftermiddagen på nya albumet!
Mina favoriter på hela albumet är Dive, Titan, Behind The Devil's Back, Sharp Tongue, Sink With The Snakes och Overdrive.
 
 
 
 


Intressant fakta: Ungdomens källa


Leo Stanley i mitten


År 1913 i Marin County, Kalifornien så anställdes Leo Stanley som läkare för fångarna på fängelset San Quentin Penitentiary, och blev senare befodrad till chefkirurg.
Leo studerade hormoner och ville lösa gåtan till åldrande och trodde att han kanske skulle kunna stoppa åldrandet totalt. Genom att göra detta trodde han att lösningen var att byta ut äldre mäns testiklar mot yngre. Eftersom han jobbade på ett fängelse så hade han tillgång till de som skulle få dödsstraff vilket fungerade alldeles utmärkt för honom. År 1918 gjorde han sitt första exmepriment på en 72 årig man, som efter ingreppet sa att han kände sig piggare och starkare. Nästan alla hans patienter sa att de kände sig piggare och bättre, men snart hade han inga fler män att ta testiklar från då ungeffär 10 mån om året får sitt dödsstraff, så han gick vidare till baggar och andra djur.
Djurtestiklarna malde han ner och injicerade i magen på patienterna, vilket verkade fungera lika bra men han ville ändå fortsätta med operationerna.
År 1928 blev han stämd då han tagit fångarnas testiklar utan tillåtelse men blev inte straffad då experimenten var försvarliga och "fångarnas skada var mindre än den potentiella nyttan för allmänheten". År 1940 hade han gjort operationen cirka 10 000 gånger, och då det gav goda resultat så fortsatte denna forskning om hormoner, fast inte på samma sätt tack gode gud. Man kom snart fram till att testosteron hormonen i testiklar ger ökad muskelmassa, skarpare minne och mer energi.

 


FIGHTSTAR HAR NY MUSIK UTE

Okej så nu är det så att Fightstar får inte uppmärksamheten de förtjänar och det har gjort mig förbannad i flera år för dom är så jävla bra och unika. Personligen vet jag inget annat band med deras sound. Så.

De har släppt tre musikvideos som de filmade på en och samma dag, tre helt olika låtar som är så jääävla najs. Nu lägger jag dom i ordning, så det går från någorlunda chill, till lite blandat, till tungt.

 
 
De har släppt två till låtar från nya albumet Behind The Devil's Back som heter Animal och Sharp Tongue. Tror dom finns på spotify.
 
Lyssna, gilla och sprid.
 


Nu har jag kollat på Queer As Folk varje dag när jag kommit hem

 
Sån jävla bra blandning av drama och komedi. Fast mest drama då... Det här är en sån där serie som jag verkligen ger 5/5 stjärnor. Högt rekomenderad om du tål att se ganska mycket gay sex haha...
 

 

Merlin och Arthurs kärlek för varandra är obeskrivlig

 

 

Hur kan man inte gilla Octavia?

 
Det känns som att när hon väl kom till jorden och fick börja umgås med andra människor och ser allas olika personligheter så försökte hon hitta sin egna och hittade den när hon träffade Lincoln.
I love it.
 


The Martian

 
Ett team av astronauter är uppe på Mars för att hämta prover, men en oväntad storm tvingar dem att ge sig av, och lämnar en man kvar som de trodde dog av stora skador. Men till allas stora förvåning så överlever han, och NASA måste hitta ett sätt att rädda honom innan hans mat tar slut eller några andra överaskningar händer.Jag hade inga förväntningar alls för den här filmen, jag ville bara se den för Michael Peña. Även om han inte var med lika mycket som jag hade hoppats så var filmen fortfarande bra. Lite väl lång och ensidig på ett sätt men den var ändå tillräckligt underhållande med lite humor och smarta lösningar. Man satt hela tiden och hoppades och hoppades och hoppades på att NASA äntligen skulle hitta en bra lösning men saker går ju såklart fel hela tiden.

 Intressant fakta: Streckkoder

 


På 40-talet var det inte lika enkelt att gå och handla som det är idag. Köerna var långa och man jobbade långsamt bakom kassan då allting var manuellt. Detta skapade problem, och man var desperat över en lösning.
Butikerna använde handskrivna inventeringslistor och hålkort för att hålla koll på produkterna, men informationen lagrades inte med produkten vilket gjorde att butikerna trodde de hade något i butiken som inte var där vilket skapade förvirrning.
Målet var att automatisera spårningen av produkter, men man visste inte hur man skulle gå tillväga. En man vid namn Bernard Silver hörde ett samtal om detta och visste hur mycket pengar det skulle ge om han kunde lista ut ett sätt. Han tog hjälp av en man som hette Joseph Woodland, och tillsammans kom de på  ett spårningssystem som man kan trycka direkt på produkten.  De tänkte att man kan trycka en cirkulär cymbol som är unik för produkten med uv-bläck så under uv-ljus står den lätt ut från annan information på produkten. Men detta fungerade bara på platta ytor, och kunde inte läsas på produkter som t.ex burkar. Dessutom skulle utrustningen bli alldeles för dyr för vanliga butiker.
När Bernard satt på stranden och tänkte så kom han att tänka på morsekoder och liknande. När han drog fingarna i sanden fick han en snilleblixt när han såg strecken och tänkte att istället för en cirkulär etikett gör de en rektangulär etikett med smala och tjocka streck i svart och vitt. Siffror under streckkoden skulle också förenkla spårningen. De första sifforna under streckkoden är tillverkaren och andra är produkten hos tillverkaren.
Tyvärr var de före sin tid och teknologin var fortfarande för dyr för vanliga butiker, och de sålde sin idé några år senare för endast 15 000 dollar.
År 1974, 20 år efter att idén kom ut så testade man nu idén med streckkoden i en testbutik vilket fungerade utmärkt.Supernatural is baaaaack! (SPOILERS)

 
 
'twas a good one.
 
 


Typiskt mig

Så min dag började inte särskilt bra....
När jag kom till jobbet imorse och ska öppna mitt skåp så ser jag att jag tagit fel nycklar hemifrån. Hur fan kunde jag inte märka det när jag låste dörren imorse? Varför har jag dom på samma krok i hallen för? Hur är det smart? Jag har en knippa med två nycklar och brickan till tvättstugan, sen har jag en annan knippa med min hemnyckel, nyckeln till mamma och pappa samt nyckeln till skåpet på jobbet. Det är klart att jag tar den med tvättstugebrickan. Så jag fick knipsa upp mitt lås. Nu har jag inget lås.
Skitbra start. Och resten av dagen gick ungefär likadant. Jag fick väääärldens migrän så jag mumsade i mig två alvedon, den försvann tills lunch, efter lunchen började jag må så jävla illa att jag fick gå hem tidigare.
 
Fantastisk dag
 

.

Nu är det så att... Jag suger.

Jag har varit fullt medveten om dessa dagar, men har inte lagt upp ett skit så jag kommer hamna i helvetet när jag dör.

Förra onsdagen var det 60 år sedan som James Dean dog. Och för exakt en månad och en dag sedan så fyllde Freddie Mercury år.

 
 
I'm sorry my darlings! Save a place in heaven for me! And say hi to Sal!

Rest in peace. xoxo
 


När Arthur ska offra sig och Merlin vill ta hans plats

 
 
Hela serien in a nutshell.
 


SUPERNATURAL BÖRJAR PÅ ONSDAG

Jag måste få veta om Cas dödade Crowley eller inte! CROWLEY MÅSTE LEVA!


 

 

Svar 
Det är definitivt en åktur man bara vill testa en gång!
 
 


Modern Family hela veckan

Jag har i stort sett nästan bara glott på Modern Family hela veckan.


 
Phil Dunphy = the love of my life
 

 

Intressant fakta: Roligaste sättet att dö på

Euthanasia-bergochdalbanan är en karusell som man bokstavligen åker på tills man dör. Det är hela meningen med den, och är tänkt som ett dödsstraff. Den är inte byggd än, men prototypen är klar och väntar på att bli godkänd för att skapas.
Hur man dör av bergochdalbanan är rätt så enkelt: man åker sakta upp till toppen, och åker sedan ner för en väldigt brant backe som leder till några loops som får allt blod från hjärnan att försvinna, vilket sedan leder till syrebrist och till slut döden. Hela åkturen varar i tre minuter. Ett kul sätt att dö på?
 


Nya programledaren av Daily Show

Jag godkänner.

 
Jon Stewart var ju klockren och ingen kommer någonsin kunna jämföras, men Trevor var lite kul.
 
Det kommer nog funka.
 

 

Nu blev jag på Pushing Daisies humör

 
Perfekt!
 

 

Random hotness

 
Lee Pace
 

 

Fullt upp

Det enda jag gjort denna vecka har i stort sett varit: vakna, gå till jobbet, jobba, komma hem, laga mat, sova. Repeat. Gå till ica ibland också.
 
Mina föräldrar kommer hem nu natten till söndag. Så då kan jag fortsätta med mitt vanliga liv. Jag har haft en lite halvt deppig vecka också. Kanske inte ska gå in på detalj, men bara för att jag bor i mina föräldrars hus just nu för att passa kissen så har jag fått flashbacks till ett år sedan. Och tänkt att "jag är exakt där jag var för precis ett år sedan". Och då har bara hela jag och mitt humör sjunkt till botten. Det har gjort mig lite deppig. Min magkatarr har börjat komma tillbaks. På grund av det tror jag. För exakt ett år sedan började jag må sämre än vad jag någonsin gjort i hela mitt liv. Så dessa flashbacks har inte direkt varit toppen. Men men...
 


RSS 2.0