Herregud

 
 

 

Jag har blivit förkyld...

Men jag fick börja min dag med ett nytt avsnitt av Orphan Black iallafall.


 
 
Den här säsongen har verkligen börjat bra. I love it.
 

 

Kul onsdag på jobbet

Du vet hur det kan finnas random drogtester på vissa arbetsplatser?
 
Well guess what....
 
I onsdags vart jag en av dom som måste pinka i en kopp. Skoj. När jag berättade det för min mamma senare på kvällen så höll hon bokstavligen på att dö av skratt. Bokstavligen. Hon fick ingen luft för hon skrattade så hårt.
 

 

Av nån anledning blev jag på skitdåligt humör för jag var tvungen att göra det där, inte för att jag har nåt att dölja liksom men det kändes lite kränkande av nån anledning. Det är inget jag vill behöva göra på jobbet. Men jag blev på lite bättre humör när min gruppledare kastade en snus på en kollega. Det låter hemskt men var mest på skoj och såg så jävla roligt ut!
 
 


Intressant fakta: Woman in black


 
 
I juni år 1980 så åkte Robert Davidson på sin motorcykel längs motorvägen i Indiana när en oväntad storm fick honom att stanna upp vid sidan av vägen då han hade svårt att se på grund av det tunga regnet. Men så fort han stannade upp så blev han träffad av blixten. Ett vittne ringde ambulans men Robert andades inte. När ambulansen kom så säger en av sjukvårdarna att när han såg Robert så såg han att det faktiskt såg ut att komma rök från där han blev träffad. Underligt nog så förlorade ambulansen all sin ström, och dess backup batteri hade också dött. Och ännu underligare, så kom det en kvinna ut från folkmassan som samlats runtom och hade heltsvarta kläder och såg ut att komma från den viktorianska eran. Hon sa att hon måste röra Robert för att få honom tillbaks till liv. Hon satte sig vid honom och började citera verser från bibeln och började sedan tala i tungor. Vittnen säger att trots det tunga regnet så verkade hon vara helt snustorr. Efter att hon var klar så försvann hon in i folkmassan och sågs inte till igen. Robert började andas och ambulansen fick sin ström tilbaks.
 
 
 

Fakta och fakta, men om det fanns vittnen... Kul historia iallafall.
 
 


Ännu ett skiiiitbra avsnitt av Orphan Black!

 

 

Jag råkade göra citronkladdkaka igår

 
Det där var min middag. No regrets.
 

 
 

Intressant fakta: Sky trumpets

Detta fenomen har hörts runtom i världen och ingen har riktigt kunnat lista ut vad det är. Ljudet låter som en väldigt hög och djup trumpet långt bort i himlen och kan vara i flera minuter. Några teorier om ljudets ursprung är ett tryck i atmosfären, tektoniska plattor som gnider emot varandra, tåg, byggarbete eller till och med den bibliska händelsen där man hör trumpeter som varnar för jordens undergång. NASA säger att det är jordens "bakgrundsljud" och förklarar det som att om vi hade radioantenner istället för öron så skulle vi höra ljudet hela tiden, och att jorden producerar ljud hela tiden, bara att vi inte kan höra det. Som bakgrundsljudet i en science fiction film.
Det finns många falska videos på youtube där man antingen kopierat ljudet eller skapat sitt egna, men många har också verkligen hört detta ljud och det har filmats och lagts upp på youtube i 10 år. Och även om det finns många teorier så har det fortfarande inte kommit något riktigt bevis på vad det är.


 
 
 


Jag tyckte så synd om Beth under den här scenen

 
Asså nya Orphan Black var så JÄVLA BRA jag måste se det igen
 
 


Det bästa med Criminal Minds

 

 

JAG SKA SE END OF WATCH

 
 
Det var ett tag sedan
 


Jävla lögnare

 
Jag hatar Jax mer än vad jag hatade Clay. Jag hatar Jax så jävla mycket.
 


Kan man kolla om på Sons Of Anarchy?

Liksom det var inte den bästa serien ever men jag skulle lätt se om den bara för JuiceDen här scenen förstörde mig

 
Man har aldrig sett Cosima så ledsen och det gjorde MIG ledsen.
 

 

Intressant fakta: The Dark WebThe Deep Web/Dark Web är en del av internet som kallas för "den djupa webben" och är mycket djupare och större än det vanliga internet som vi surfar på dagligen. Vårat internet kallas också för den ytliga webben eller synliga webben.

Den djupa webben är tusentals gånger större än den synliga webben, och är egentligen ingen plats, utan började med att hålla koder för innehåll som inte gjorts online som bankuppgifter, administrativa koder för myndigheter, företag och universitet.  
Över tiden så började den djupa webben användas av folk som ville vara lite mer privata och avskilda, vilket senare blev kallat för The Dark Net och är ett dolt område i den djupa webben, men kan nås med en programvara som kallas för Tor som skapades av amerikanska polismyndigheter. Många kriminella använder denna del av internet för att sälja droger, barnporr, falska ID, torpeder och annat olagligt.

Det är nästintill omöjligt för poliser att spåra användare som går ut på den djupa webben och mörka nätet tack vara programvaran Tor och bitcoin som gör det lättare att betala anonymt.


 

Walt Before Disney

 
 
Berättelsen om hur Walt Disney började med sin animering och kämpade för att bli en del av animeringsvärlden som fortfarande var väldigt ny.
 


Den var rätt så intressant först, men man fick aldrig tillfredställelsen av att se hans framgång. Hela filmen var om hur han kämpade och var pank och inte kunde betala sina anställda och hur han bråkade med folk som inte ville ge honom något bra kontrakt och liknande. Man fick bara se precis i slutet hur han skapade Musse Pigg men fick inte alls se hur slutprodukten kom fram eller hur karaktären såldes eller skapades till film eller något sånt. Det var bara "jag har en idé!" och man fick se en fattig teckning, och sen sitter dom helt plötsligt i en fet biosalong med fina kläder och man får se den första versionen av Musse Pigg, sen var hela filmen slut. Det var lite av en besvikelse. Visst så står det väl i titeln, men jag trodde man skulle få se hur och när han lyckades och lite av det. But no.

 

 

Hush

 
En döv kvinna som bor avskilt i skogen blir trackasserad en sen kväll av en främmande man som gillar att leka och skrämmas. Hon kämpar för sitt liv, och han har också fördelen av att ha sin hörsel.
 
 
Den påminde lite om The Strangers och Panic Room, men var inte alls lika bra som någon av dem. Den kändes väldigt upprepad och det var uppenbarligen inte mycket dialog. Men det är inte ofta man ser en döv kvinna som huvudrollen i en skräck/thriller. Två kollegor rekommenderade filmen, så man har väl annorlunda åsikter?
 

 
 
 
 

ORPHAN BLACK SPOILERS

Det nya avsnittet var så jääääääävla najs!!!!!!!!!

 
 
Längtar som fan tills nästaa fredag!!!!!!
 

 

Djungelboken

 
Den lilla människopojken Mowgli har växt upp med en grupp vargar i djungeln, men när tigern Shere Khan vill se pojken död så skapar det konflikter mellan vargarnas ledare och Shere Khan, vilket gör att Mowgli vill ge sig av frivilligt och får hjälp av pantern Bagheera för att ge sig av till närmsta människoby.
 
 
Egentligen hade jag inga förväntningar för jag ville inte ens se den här, men jag skulle på bio med Lovisa igår och det fanns inget annat så vi valde den här. Den var väldigt söt och hade en lagom mängd med humor och en MASSA gulliga djur. Den var tillräckligt underhållande för att man skulle sitta kvar och kolla på hela, men jag fastnade ändå inte riktigt. Jag satt inte fastklistrad. De enda jag verkligen gillade var Bagheera och Baloo. Jag har ingen stark åsikt heller, den var väl bra, men inte så bra som vissa verkar tro eller tycka. Det var inte riktigt min film helt enkelt. Andra kanske tycker den var helt jävla fantastisk men inte jag. Helt okej. Den funkade. Den var inte dålig. Men inte superbra. Den var bra.
 
 

 

BACKSTREET BOYS HAR VARIT PÅ MITT JOBB

Idag mot slutet av dagen så berättade tre av mina kollegor som jobbat där lite längre att den där reklamen som Backstreet Boys gjorde för ett par år sedan spelades in PÅ MITT JOBB!!!!! Asså jag trodde dom ljög först men det är sant! Jag känner igen tre människor i videon, och han som berättade är med också men jag såg inte honom... Han är en av dom som kör truck, och jag kände igen tre av dom andra!
 
 
 
I början ser man bäst, min chef är fan längst till höger! Eller chef.. Mer ansvarig antar jag, men whatever! Så jävla kul! När dom står och dansar med alla kartonger så jobbar jag till höger bakom ställaget!
 


Run All Night

 
Mike kör en limosin som ett sidojobb, och kör två klienter till ett hus en kväll som slutar i katastrof. Hans klienter blir mördade, och han blir nu jagad av mördaren och ett gäng av New Yorks farligaste män. Som tur är har hans pappa jobbat som en torped och hjälper nu Mike att fly undan alla poliser och bad guys som är ute efter dem båda.
 
 
En rätt så typisk action/thriller men bra! Väldigt mycket jagande och springande, men det står ju i namnet. En bra handling och inte för överdriven. Good.
 


Varför har jag aldrig sett den här bilden förut???

 

 

Orphan Black börjar på fredag!

 
Kom igeeeeeeeeen!
 

 

Hector & the Search For Happiness


Hector jobbar som en vanlig psykiater, men känner att han lever en lögn då han ger sina patienter råd om lycka när han själv inte vet vad lycka är. Så han bestämmer sig för att resa utomlands för att hitta den, och träffar en massa intressanta människor på vägen.

Jag visste inte vad filmen skulle handla om men kände för att se den iallafall då den hade ett högt betyg och jag gillar Simon Pegg. Positivt överaskad blev jag! Den var så söt och fin och kul. Han är en sån där stel typ som fick leva sitt livs jävla äventyr och vände på hela sitt liv. Och man älskade alla människor han fick träffa, det är sån där hjärtvärmande film liksom. Lite lång, men underhållande.


 

 
 

Jag och Lovisa gjorde Nutella brownies igår

 
Så jävla GÖTT
 
 


Intressant fakta: Försvinnandet av Lisanne Froon och Kris Kremers
Lisanne Froon och Kris Kremers var två unga hollänska tjejer som år 2013 skulle gå på en skogsvandring i Panama för en dag, men försvann. Man hittade deras föruttnade kroppar flera kilometer uppför en flod efter 10 veckor där de hade börjat sin vandring samt deras ryggsäckar. Det är vanligt att man kan gå vilse och dö på en skogsvandring, det har också hänt många gånger att folk blivit mördade då det är så stora skogsområden där man sällan ser någon. Men det som gett detta fall lite mer uppmärksamhet var det att man hittade deras kamera som var full med bilder. Först såg man bara vanliga bilder på flickorna och naturen som de tagit, men sedan kom det cirka 100 bilder som tagits på natten av stenar nära vattnet, någons bakhuvud och helt svarta bilder. De mörka bilderna hade tagits flera dagar efter att flickorna försvunnit och bara tre av dem var av något man kunde se, resten var kolsvarta.
Fallet löstes aldrig, och man vet inte vem eller vad som tagit flickornas liv, eller varför de tog en massa bilder. Men vad man vet är att åtminstone en av flickorna hade levt i några dagar efter att de försvunnit och försökt få en signal på sin mobil för att ringa efter hjälp.

Man tror dock inte att något kriminellt hänt dem, utan den mest sannolika teorin som framstått är att en av dem kan ha halkat och ramlat ner för klipporna vid floden de hittades vid, eller att bara en eller båda blev skadade. Man tror att de mörka bilderna kan ha varit för att skicka signaler till någon med blixten för att visa vart de var någonstans. Naturen tog förmodligen deras liv, och brist på mat och vatten då de bara hade planerat en dagsvandring.

 
 


Två nya mobilskal!

Mitt favoritskal som jag haft i ett par år nu (alltså samma bild på tre olika skal) har fått en spricka, så det var dags att beställa nya. Nu tog jag nya bilder!

 
 
HAN ÄR SÅ FIN JAG DÖR MIN FINA ÄNGEL HERREGUD
 


Mitt vardagsrumsfönster

 
 
Äntligen ser det lite fint ut. Ljusrosa tulpaner i min fina vas, och en drömfångare med en korp samt ljusslinga och mitt senaste offers skalle. Det börjar se hemtrevligt ut!
 

 

Svar

 
 
YAYYYYYYYYY en av mina absoluta favoritserier! Det jag älskar mest är Merlin och Arthurs relation, typ bästa vänner, brorsor och LOVERS. Dom säger aldrig att de älskar varandra, but we know they do ;)
 

 
 

 

10 Cloverfield Lane

 
 
Michelle vaknar upp fastspänd i en källare efter en olycka, och får träffa en äldre man som säger att luften inte går att andas och att man dör om man går ut då jorden blivit attackerad. Denna äldre man hade förväntat sig detta och byggt en bunker som han också delar med en bekant. Dessa tre ska nu leva under jorden tills man kan gå ut igen, men saker verkar inte riktigt så enkelt och Michelle börjar tvivla på att mannen talar sanning.
 
Själva storyn var rätt intressant och annorlunda, och man började tveka på sig själv hela tiden. Man undrade hela tiden om han var god eller ond, och vad som är lögn och vad som är sanning. Det som förstörde för mig var faktiskt slutet. Det sög korvstroganoff. Visst så förstår jag varför det slutade så, men ska inte avslöja något. Jag gilalr enkla slut helt enkelt. Det där var för... WAAAAH liksom.
 

 
 

Concepts and Phenomena

Charlie Simpsons nya band/grupp släppte sin EP igår, som jag såklart har köpt och lyssnat igenom! Den här låten är nog min favvo av alla låtar hittills:
 
 
Men tycker också att The Canopy står ut.
 
Jag gillar fan alla låtar... All musik som Charlie gör behöver fan mer uppmärksamhet alltså.
 


Intressant fakta: Robert Liston

 
 
 
Robert Liston var en kirurg som arbetade på det sena 1800-talet, en tid innan bedövning. Hans specialitet var amputering då han var så snabb med amputera patientens kroppsdel innan de förblödde. Han kunde amputera ett ben på bara 25 sekunder. Han blev så känd att han fick stora publiker under hans operationer, och han gjorde det till en show. Men tack vare detta så kunde han ibland bli lite för entusiastisk. Det har hänt att han amputerat mer än vad han borde, som t.ex en patients testiklar (när han bara skulle ta benet), men också hans assistents fingrar när han skulle ta en patients arm. Både patienten och assistenten dog av sepsis, och en av åskådarna dog av chock vilket gav operationen en 300% dödlighet och hamnade så i historien.
 


RSS 2.0