Intressant fakta: Pärlor

Vad finns i mitten av pärlor? Hur görs pärlor?
Det man oftast får höra/läsa/lära sig är att de görs av sandkorn som tar sig in i musslan och rullar runt där i och blir tillslut en fin pärla. Även om det händer ibland, så är det oftast inte så. Om det enda som behövdes var ett sandkorn för att göra en pärla så hade pärlor inte varit värda nånting då man säkert hade hittat pärlor i varenda mussla man hittade.  Musslor tar in mycket sand, då de ligger på sandbottnen, som de på en gång sköljer ur. Men något som kommer in dit ibland som faktiskt kan hota deras liv är små larver eller maskar. De kväver larven med flera lager av pärlemor för att den ska sluta röra sig och håller den kvar där inne tills den dör, som tillslut blir en pärla. Helt enkelt. Det kan ta upp till 15 år för en mussla att skapa en pärla, och man hittar inte pärlor i ätbara musslor eller ostron. De ätbara skapar väldigt tråkiga "pärlor" som bara ser ut som små gruskorn.
 

 

The Secret Life of Pets

 
 
Vad gör våra husdjur om dagarna när vi är ute och jobbar? Dom är ute på äventyr med sina kompisar såklart, och kanske till och med hamnar i lite trubbel....
 
Så jäkla söt! Och den vanliga humorn som egentligen är för en yngre publik (ganska uppenbart) men som oss äldre folk ändå kan njuta av och skratta åt. Jag gillade att dom inte förmänskligade (är det ett ord?) djuren utan verkligen lät dom göra typiska hund och katt-grejer som hundar och katter gör. Hur dom gick och rörde sig och är intresserade av liksom. Katten brydde sig inte om ett skit och lekte med nån leksak som fastnade i klorna.... Små grejer som man kanske inte ens lägger märke till.
 


Äntligen finns Retrograde på spotify!Nu har jag lyssnat igenom det några gånger och måste säga att jag gillar fan varenda låt. Men som vanligt finns det vissa som står ut lite mer. Bara för att jag har tråkigt så lägger jag upp en lista med låtarna, och de som jag tycker står ut får ha en fetare text:

SK-68
Are You Coming With Me    
Zero    
Aftermath    
Hologram    
The Fear Is Real    
Lucky Us    
Weight Of The World    
Signs Of Life    
Oxygen    
Kaleidoscope
 
 
 


Svar

 
Kanske en vacker dag!
 

 

Escape From Zahrain

Jag köpte den här filmen för fleeera månader sedan, men såg den inte förrän igår... Shame on me....


 
Min beeeeeeebiiiiiiiiiiis SAL! Han var duktig som vanligt. Jag kommer aldrig ångra min tatuering.
 

 

Svar

 
 
Saken är ju den.... att filmer som görs från böcker kommer aldrig kunna ha allt som böckerna har. Vissa filmer har mer än andra av många anledningar som att t.ex filmen skulle bli alldeles för lång eller behöver delas upp, vissa saker passar inte in, går inte att göra, skulle bli för tråkiga osv. Man gör en film just för upplevelsen, för att man ska SE den och uppleva den på det sättet, så då tar man bort vissa saker och gör om saker och hittar på lite här och där. Ibland funkar det, ibland inte.
Tyvärr är det många bokläsare som känner exakt likadant när de ser filmer som gjorts på böckerna de läst och älskar, men förstår inte varför dom gör om så mycket.
Och jag råkar tyvärr också vara en filmälskare, inte bokälskare... Jag läser väldigt sällan böcker för jag har svårt att komma in i dom och koncentrera mig...
 
Och det är min åsikt om böcker vs filmer.
 
 


Deviant Art

Så av någon anledning kom jag att tänka på deviantart.com och tänkte på han som gjort alla Fightstars albumframsidor samt framsidorna till alla deras singlar (eller de flesta iallafall). När jag var aktiv på sidan så la jag till många av hans bilder i favoriter, och har även skrivit ut ett par som jag nu ramat in:
 
 
Det är två av mina absoluta favoriter... Så jäääävla fina!
 
Men nu när Fightstar kommit ut med nytt så såg jag den suuupersnygga framsidan til lderas nya album:
Och även en mörkare version som jag aldrig sett!

 
Holy shitballs! Jag vill ha båda! Men har ingen plats!
 
 


Sam i bakgrunden

 
 
Haha... Dom jagar monster och demoner, men tonåringar? LÄSKIGA.
 

 

Idag såg jag Disconnect för första gången på skiiitlänge

Så jävla bra film... Jävligt stark.

 
 
Högt rekommenderad för den som aldrig sett!
Handlar om de olika dåliga sidorna av internet typ.
 


Intressant fakta: Hur många näsborrar har vi?

Vi har fyra näsborrar. What???
Yep. Två stycken som vi ser - uppenbarligen, och två stycken som jobbat sig inåt i huvudet. Eftersom vi människor har utvecklats från fiskar så har forskare kollat på hur fiskar andas. De har fyra näsborrar: två i fram som tar in vatten och två bakre som släpper ut vattnet igen. Alltså de andas in genom ett par och ut genom de andra. Typ. Så frågan var då att eftersom vi utvecklades från fiskar, var tog vårat andra par vägen?
Genom att kolla på fossiler och det tidiga stadiet av ett mänskligt embryo så har man fått reda på att de jobbade sig tillbaks upp i huvudet för att bli interna näsborrar och sitter i halsen, vilket är vad som gör att vi kan andas genom näsan. Och för att göra detta så mpste de ha flyttat sig genom våra tänder på något sätt. Detta har man sett på fossiler som kinesiska och svenska forskare har upptäckt. På den 395 miljon år gamla fossilen såg man detta stadie halvvägs då den hade två stycken näsborre-liknande hål mellan framtänderna. Denna fisk kunde leva både på land och i vattnet då den kunde andas på land där den jagade mat och i vattnet där den kunde äta. Eller vad den nu kände för att göra.


 


 


Nu har jag verkligen fastnat för den här låten

 
 
Och den finns inte på spotify än... Fan... Albumet är ute men nu lyssnar jag inte på itunes längre...
 
What to doooo....
 


Men... Gud....

 
 

 

Så jävla sant

 

 

The Boy

 

Greta kommer till ett stort hus mitt ute i ingenstans för att jobba som nanny åt ett rikt gammalt par och deras unga son. Någorlunda normalt, men när hon kommer till huset och får träffa den unga pojken så är han inte en pojke, utan en docka. När hon först tror att paret skojar med henne så inser hon att de tar hand om dockan som en egen son. När paret åker iväg på en resa börjar många oförklarliga saker att hända, och hon tror att det är dockan som jävlas.
 
Fint skriven handling, whatever.
Mmm. Det kändes som någon form an Annabelle meets House Of Wax typ. Helt klart godkänd men jag förväntade mig mer. Den var lite creepy men jag trodde den skulle vara läskig. Vilket den inte var. Typ.. alls...
Som helhet var den bra. Handlingen var najs, utförandet också, men den saknade nånting. Slutet var ganska najs också. En film behöver verkligen ett bra slut för att bli godkänd av mig.
 


Intressant: The Wonderful Wizard of OzVisste du att Dorothys skor egentligen var silvriga?
I den första boken som skrevs om Dorothy och hennes vänner så var egentligen de kända skorna av silver, men när filmen gjordes så ville filmskaparna att skorna skulle stå ut mer, och gjorde dem rubin-röda. Good thinking.Filmen var en av de första filmerna som gjordes i tecnicolor år 1939, och man hade väldigt svårt att hitta den rätta gula färgen till tegelvägen (yellow brick road) som går till Emeraldstaden där de finner trollkarlen, just för att många gula färger såg gröna ut på bioduken. År 2009 fick den titeln som 'Världens mest sedda film' av US Library of Congress och är världens mest "upprepade" film tack vare den årliga visningen av filmen på julen som började i USA år 1956.
Under inspelningen av filmen fann skådespelarna många problem, som att det t.ex kunde bli upp till 38 grader varmt tack vare lamporna som användes, så varmt att det även började brinna, vilket skadade skådespelaren som spelade den elaka häxan. Sminket de fick ha på sig var också ganska giftigt vilket gjorde att de alla fick dricka sin mat genom ett sugrör, och Buddy Ebsen som spelade plåtmannen dog nästan när han råkade andas in aluminium puder som användes i sitt smink och var tvungen att lämna inspelningen.
Mona Lisa Smile

 

I mitten av 50-talet blir en ung konstnärlig kvinna anställd som konstlärare på en väldigt strikt skola för unga tjejer. På hennes första dag insåg hon just hur smarta och hungriga de var på att lära sig och blir nu tvungen att ändra på hela sin läroplan och gå utanför ramen som skolan strikt vill att alla lärare ska följa, samt visa att en kvinnas roll är inte bara att gifta sig och vara en hemmafru resten av livet, utan visar att man även kan skaffa sig en riktig karriär samtidigt.
 
 
Även om handlingen och principen var fett najs så kändes den ändå inte riktigt SKITBRA. När man tänker efter så var den väldigt bra med dramat, skådespeleriet, själva handlingen och girlpower men när man satt och såg den kändes den liiiite seg.... Men den var ändå bra liksom det kändes inte som bortkastad tid. Av någon anledning så insåg jag att jag gillar fan Julia Roberts. Hon är bra.
 

 

The Fundamentals Of Caring

 
En ung man med en muskelsjukdom och en väldigt speciell humor får en ny vårdare som ska ta hand om honom medan hans mamma jobbar. När hans vårdare tycker att hans fasta och tråkiga rutiner räcker så ger de sig ut på en roadtrip för att se världens djupaste hål.
 
 
 
Väldigt söt och chill.
Vet faktiskt inte riktigt mer vad jag ska säga om den. Jag gillade den, det är en perfekt lördag morgon-film. En roadtrip film som gör dig glad. Inte HAHA rolig men ändå kul. En drama-komedi typ. Inte för mycket som händer men ändå underhållande.
 


Conviction

 
År 1983 blev Kenny Waters dömd för mord på en kvinna som blev huggen 30 gånger i sitt hem. Hans syster var övertygad om att han var oskyldig, till skillnad från många andra och bestämde sig för att plugga juridig för att kunna bevisa hans oskuld, vilket tog henne 16 år.
 


Baserad på en verklig händelse och ett verkligt fall.
Den var bra! Jag gillade just hur hårt hon kämpade för sin bror och att hon verkligen aldrig gav upp vilket gjorde att hon förlorade sin man och fick halva vårdnaden av sina barn. Hon gav upp sån jävla stor del av sitt liv bara för att hon var så jävla övertygad om att hennes bror var oskyldig. Sånt gillar vi.
En film om familj och vänskap.
 


RSS 2.0