Intressant: Änglaljus över död boxare

Luther McCarty var en amerikansk boxare som dog i ringen efter en kort karriär.
Han föddes i Nebraska år 1892 och började boxas år 1911 när han bara var 18 år gammal. Även om hans karriär var kort, och han började ung, så blev han rätt så känd i boxingvärlden och man såg att han hade talang och potential. Men när han år 1913 mötte Arthur Pelkey så fick han ett "lätt slag mot bröstet" precis ovanför hjärtat och kollapsade på en gång, och förklarades död efter 8 minuter. Man tror inte att det var själva slaget som dödade honom utan en tidigare skada från att ha ridit, men kollapsen i ringen blev ändå hans död.
Något som har fått mycket uppmärksamhet med hans död, är inte bara att han dog i ringen, men vad som hände under självaste ögonblicket. En fotograf som satt i publiken och fotade lyckades få en bild av ett ljus som sken in i ringen, på just McCarty under tiden som han kollapsat och förklarades död. Ljuset varade i ungeffär tio sekunder och fick hela publiken att häpna.
Många tror att ljuset var helt random, och vissa tror att det kan varit mer än så. Men det är just det här ljuset och denna bild som gjort McCartys död och denna boxningsmatch så historisk.
 

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0